top of page

Kinderwens

Je leeftijl - Zoë Verloskundige Praktijk Westland

Je leefstijl

Als je een kinderwens hebt, is het van belang om al voor de zwangerschap gezond te leven. Dit geldt ook voor je partner. Het liefst zelfs al een half jaar voor de bevruchting. Bepaalde stoffen kunnen namelijk al vóór de zwangerschap schadelijk zijn voor de gezondheid van je kind. Ook de allereerste periode van je prille zwangerschap, is belangrijk voor de gezondheid van je kind. In de eerste weken van de zwangerschap ontwikkelt een baby zich razendsnel. Daarom is het belangrijk om al vóór de zwangerschap gezond te leven. 

Moeilijk Zwanger worden & problemen

Moeilijk zwanger worden

De ideale leeftijd om zwanger te worden, is tussen de 25 en 35 jaar. Vrouwen in Nederland zijn gemiddeld iets ouder dan 29 jaar als ze hun eerste kind krijgen. Gemiddeld heb je 20% kans per maand om zwanger te worden. Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden.

 

Als dit na een jaar proberen nog niet gelukt is, kunnen jij en je partner hiervan de oorzaak laten onderzoeken. Maak dan een afspraak bij ons of je huisarts. Wij kunnen jullie, zo nodig, doorverwijzen naar een gynaecoloog.

Kijk voor meer info over vruchtbaarheidsproblemen op de website van Freya

Psychische gezondheid

Een zwangerschap brengt grote veranderingen met zich mee, onder andere op psychologisch en sociaal gebied. Niet alleen je lichaam verandert, ook je hormoonhuishouding. Dit beïnvloedt je stemming en de gedachte moeder te worden kan gepaard gaan met stress. 

Het is goed je psychische gezondheid met ons te bespreken, zodat wij kunnen kijken welke begeleiding het beste bij jou past. Wij zijn niet opgeleid om de psychologische problematiek te begeleiden, wel kunnen wij je doorverwijzen voor zorg op maat. 

Wij werken samen met een POP-poli. Dit staat voor Psychiatrie, Obstetrie en Pediatrie. De POP-poli is er voor zwangeren die somber, angstig of verward raken en die het krijgen van een kind niet als een blije gebeurtenis zien.

bottom of page