Het eerste uur

Na de bevalling wordt de baby afgedroogd en in doeken op je buik of borst gelegd. Door te observeren wordt de Apgar-score bepaald. Hierbij kijken we naar de hartslag, ademhaling, spierspanning, reflexen en kleur. De navelstreng wordt indien gewenst door de partner doorgeknipt en dan gaan we ons richten op de geboorte van de placenta. 

Om bij jou het bloedverlies te beperken en de geboorte van de placenta te bespoedigen geven we nadat de baby geboren is een injectie in je bovenbeen spier. Je voelt wat lichte weeën en we vragen je nog een keer mee te persen. Vaak drukken wij hierbij mee op de buik en dit kan onprettig aanvoelen. Over het algemeen wordt dan de placenta geboren. Het is belangrijk dat je baarmoeder blijft samentrekken, zodat het bloedverlies beperkt blijft. We zullen hiervoor zo nu en dan aan je buik voelen. 

Vervolgens zullen we kijken of er gehecht dient te worden. Meestal doen we dit ter plekke en gebruiken we hierbij plaatselijke verdoving. Dan is het tijd om jullie pasgeboren baby na te gaan kijken en te wegen. Tot slot gaan we aan de koffie met beschuit met muisjes!

Contact

Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar op 06 16151182

Bij geen gehoor op dit nummer en spoed, zijn wij te bereiken via de centrale van het Reinier de Graaf Gasthuis op 015 2603060.

Buiten het spreekuur zijn wij alleen voor niet-medische vragen, ook per mail bereikbaar: info@zoeverloskunde.nl

Aanmelden

Spreekt onze werkwijze jou aan en wil je je graag bij ons aanmelden? Klik dan op de onderstaande button.

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

Adresgegevens

Verloskundige Praktijk ZOË

Pauwstraat 25, 2671 JE, Naaldwijk

Design & Updates|Bespoke Media ©2021