top of page

Echo's bij KèK

Wij hebben een unieke samenwerking met KèK echo. Zij verzorgt alle echo's voor onze cliënten bij ons op de praktijk. De medisch noodzakelijke echo's worden door ons ingepland en alle overige echo's (pretecho's en vitaliteitsecho's) kunnen door jullie zelf online ingepland worden.

Kèk. Echo Westland
Zoe verloskundige Praktijk hr167.jpg

Vroege Echo

Rond 7-8 weken is er een mogelijkheid voor een vroege echo. Je kunt hiermee vaststellen of de vrucht zich in de baarmoeder bevindt, of het hartje klopt en of het een eenling zwangerschap betreft. Voor de 7-8 weken zwangerschap is er meestal nog geen kloppend hartje zichtbaar en heeft een echo dus weinig voorspellende waarde.

Zoe verloskundige Praktijk hr155.jpg

Termijnecho

Rond de 10-12 weken wordt er een termijnecho gemaakt om te bepalen hoe lang je zwanger bent. Op basis van deze echo wordt de uitgerekende datum vastgesteld.

Zoe verloskundige Praktijk hr158.jpg

20 wekenecho 

Bij de 20 wekenecho wordt je kind van top tot teen onderzocht. Hierbij wordt gekeken naar lichamelijke afwijkingen, de groei, de hoeveelheid vruchtwater en de plaats van de placenta. De echoscopist kan niet elke afwijking opsporen. Als zij geen afwijkingen ziet, is dit geen garantie op een gezond kind.

Groeiecho.jpeg

Groei echo

Als er een indicatie bestaat voor een groei echo dan zal deze worden verricht. Veel al worden deze verricht tussen de 28-35 weken.

Zoe verloskundige Praktijk hr71.jpg

Liggingsecho

Rond de 35 weken zullen we een liggingsecho maken. Dit om zeker te weten dat het hoofdje van het kind naar beneden ligt. Vanaf circa 32 weken gaan de meeste baby’s met het hoofd naar beneden liggen om zich klaar te maken voor de geboorte. Een klein aantal baby’s (3-4%) ligt in stuit en soms zelfs dwars. We zullen je dan doorverwijzen naar het ziekenhuis. 

Pretecho

Ook is er bij ons op de praktijk een mogelijkheid tot het maken van een pretecho! Mocht je het leuk vinden om extra naar je kindje te kijken, ben je van harte welkom bij KèK echo. Er wordt geprobeerd zo goed mogelijk het gezichtje in beeld te brengen, vingertjes en teentjes te tellen en als jullie kindje meewerkt het geslacht te beoordelen! De meeste pretecho’s worden gemaakt tussen de 16-28 weken. Echter is dit natuurlijk persoonlijk. Weet dat ieder stadium van de zwangerschap unieke beelden weergeeft. Zie voor meer informatie Kèk Echo.

bottom of page